top of page
Rock i Sand

EQ-terapi

EQ-terapi

Hvordan går det? Bra, alt er bra. 

Hvordan går det EGENTLIG?

 

Vi er så flinke til å ta på oss masken. Men så kommer vi hjem, og masken faller. 

Kanskje vet du hva som mangler, eller hva som gjør vondt. Noen ganger er det bare noe som skurrer. 

 

EQ terapi kan hjelpe deg å rydde opp. Få kontakt med følelsene, elske deg selv. Bli autentisk og trygg, bearbeide vonde historier, traumer og opplevelser. Når du får en bedre relasjon med deg selv og din historie, får du bedre relasjoner til de rundt deg. 

 

Terapi - egenkjærlighet - er å sette på sin egen oksygenmaske først. 

 

Hva er EQ? 

EQ-terapi ble utviklet av Herdis Palsdottir som har lang og bred erfaring fra barnehage, spesialpedagogikk og familieterapi. 

 

Vi sakser fra EQInstitutes hjemmeside: 

«EQ står for emosjonell intelligens. EQ viser til menneskers evne til å oppfatte, bruke, forstå og håndtere følelser på en god måte, for seg selv og andre. Ordet relasjonskompetanse er også et dekkende ord for denne evnen til å stå sterkt i relasjon til seg selv og andre» 

 

«I alt arbeid ved EQ Institute tar vi utgangspunkt i dette menneskesynet: Alle gjør så godt de kan, til enhver tid, ut fra sine forutsetninger»

 

Jeg spurte en gang noen felles studenter på EQI hvordan de kort forklarte hva EQ-terapi er. En god setning som kom da var: der hvor en del andre terapiformer har fokus på tankemønstre, har EQ fokus på følelsene. Vi kaller det for «det indre barnet». 

 

Tanken er at du har lært ulike overlevelsesmønstre i barndommen som kan skape vansker i relasjoner (til seg selv eller andre) som voksen. Vi ønsker å hjelpe den som kommer i terapi å «anerkjenne og ivareta sitt indre barn - sine følelser - ved å bearbeide sorg og redsel fra barndommen, i tillegg til vonde opplevelser fra det voksne liv». 

 

EQ-terapi handler om å hjelpe deg til å skape en ærlig relasjon til dine følelser, slik at du føler deg elsket og ivaretatt. 

 

Så: må jeg ha hatt en vanskelig barndom, da, for å komme i terapi? Svaret er selvsagt nei. Det kan være alt mulig som gjør at du har behov for terapi. Men ofte ser vi at de handlingsmønstrene vi velger når vi håndterer vanskelige situasjoner stammer fra barndommen, vi har lært dem et sted, og nå skaper de problemer for oss. 

 

EQ-terapi møter deg akkurat slik du er, der du er, på en ikke-dømmende måte. 

EQ-terapi er godkjent av Helsedirektoratet som alternativt behandlingstilbud. Som terapeut har jeg selvsagt full taushetsplikt og er underlagt klare etiske retningslinjer. 

 

 

 

Som terapeut har jeg noen temaer jeg tenker at jeg kjenner bedre til enn andre:

 

Sykdom

Kronisk syk - hva nå? 

Å være pårørende

Tap

Barn

Livet med ungdom

Endringer i familien 

Å starte på nytt som godt voksen

Ensomhet og utenforskap

Gamle traumer

Å bli mer autentisk

Egenkjærlighet

 

Men ikke la denne listen sette grenser. Som sagt: du kommer akkurat slik du er med den bagasjen du har. 

bottom of page